Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€250,-
Begin hier

Bloedverdunners in de praktijk

Beschrijving

Op het gebruik van bloedverdunners, ook wel anticoagulantia genoemd, kleeft een dubbel risico; de patiënten die deze geneesmiddelen gebruiken zijn kwetsbaar en de geneesmiddelen zelf brengen grote risico’s met zich mee. Vaak is er sprake van combinatietherapie. Huisartsen weten niet altijd goed waarom middelen naast elkaar worden gebruikt. Informatie vanuit de specialist wordt als ‘waar’ overgenomen. Stopdata zijn regelmatig onduidelijk. Het risico is dat een combinatie onterecht door gebruikt wordt. Met alle risico’s van dien. Hoe is de samenwerking bij jou in de apotheek met de huisarts en specialist? Hoe gaat jouw team om met stopdata? Vraagt jouw team genoeg door om bijwerkingen en medicatie-gerelateerde problemen in beeld te krijgen?

Deze training heeft als doel jou meer inzicht te geven in het proces van bloedstolling en de ziektebeelden op dit gebied. Ook behandelen we (een combinatie van) verschillende therapieën. De opdrachten zorgen voor bewustwording van de risico’s van het gebruik van anticoagulantia. In het praktijkgedeelte ligt de focus op het voeren van een gestructureerd start- en vervolgconsult aan patiënten die (voor het eerst) bloedverdunners gebruiken. Wat is jouw rol als apothekersassistent en hoe zorg je ervoor dat de patiënt jouw uitleg begrijpt?

Tijdens de module maak je opdrachten op het opdrachtenformulier. Deze kun je downloaden door te klikken op de knop hieronder. Neem het ingevulde opdrachtenblad mee naar het praktijkgedeelte. Na het downloaden van het opdrachten formulier kun je hieronder starten met de module. Klik hiervoor op het eerste hoofdstuk ‘Introductie en doel van deze training’.

Veel plezier en succes!