Contra-indicaties in de apotheek, wat moet je ermee?!

Vaak is het onduidelijk wat contra-indicaties (CI’s) betekenen en hoe je ze afhandelt. Denk bijvoorbeeld aan de contra-indicatie leverfunctiestoornissen, hartfalen of de CYP enzymen. Dit zijn voorbeelden van CI’s waarover kennis nodig is om de afhandeling juist te kunnen doen. Soms staat er een afgeleide CI in het apotheekinformatiesysteem. Wat is de betekenis hiervan en wat doe je hiermee in de afhandeling? En het allerbelangrijkste: hoe vertaal je jouw opgedane kennis naar de patiënt?
Tijdens de training krijgt je antwoord op de onderstaande vragen:
- Hoe zit het precies met de afhandeling van de contra-indicatie hartfalen of leverfunctiestoornissen?
- Wat zijn de gevolgen van de verschillende afhandelingen voor de patiënt?
- Wat is jouw rol als apothekersassistent omtrent contra-indicaties?
- Hoe communiceer je over contra-indicaties naar de voorschrijver en de patiënt?
De opbouw van de training
De training bestaat uit deze online voorbereiding waarin filmpjes, stukjes tekst en opdrachten staan. Deze voorbereiding doe je voordat je naar het praktijkgedeelte komt. De tijdsinvestering voor het online gedeelte is ongeveer 1,5 – 2 uur. In het praktijk gedeelte gaan we aan de slag met de vertaling van je kennis over contra-indicaties naar de patiënt. Zo kunnen jij en je collega’s de theorie gelijk toepassen in de praktijk! Het praktijkgedeelte duurt maximaal 2,5 uur.
Tijdens deze online module maak je een opdracht. Dit zie je vanzelf voorbij komen. Neem de opdracht mee naar het praktijkgedeelte. Je kunt hieronder starten met de online module. Klik hiervoor op het hoofdstuk ‘Contra-indicaties in de apotheek’.
Veel plezier en succes!
Even kennismaken!
Ken je ons nog niet? Bekijk dan het introductie filmpje. In het filmpje vertellen we meer over wat wij belangrijk vinden en welke bijdrage wij willen leveren in de zorg met KennisConnect.