Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€250
Begin hier

Beschrijving

Bij een grote groep ouderen komen slikproblemen voor. Hoe herken je slikproblemen? Wat zijn de oorzaken? Welke gevolgen kunnen slikproblemen hebben? Hoe werken geneesmiddelen? En hoe kun je de verpleging adviseren om zo veilig mogelijk medicatie toe te dienen?

De medische term voor slikproblemen of slikklachten is dysfagie. We spreken over dysfagie wanneer een cliënt niet goed kan kauwen,  zich regelmatig verslikt of het eten niet goed wegkrijgt.  In Nederland lijdt ongeveer 23% van de ouderen aan dysfagie. Het is dus een veel voorkomend probleem.  In de praktijk blijkt dat er nog onvoldoende aandacht is voor dysfagie. De slikproblemen en slikklachten worden nog niet altijd herkend. Samenwerking tussen verzorging, verpleging, arts en apotheek is noodzakelijk om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden en zorg te geven. 

Deze training heeft als doel jou meer inzicht te geven in de gevolgen van slikproblemen, het herkennen van slikproblemen en adviezen bij het fijnmalen van medicatie.

Tijdens de module maak je opdrachten op het opdrachten formulier. Deze kun je downloaden door te klikken op de knop hieronder. Neem het ingevulde opdrachtenblad mee naar het praktijkgedeelte. Na het downloaden van het opdrachten formulier kun je hieronder starten met de module. Klik hiervoor op het eerste hoofdstuk ‘Introductie en doel van deze training’.

Veel plezier en succes!